اعتراض به رای یکی از اتفاقاتی است که در دادگاه ها و پس از صادر شدن رای نهایی می افتد. این موضوع سبب می شود تا در برخی مواقع رای دادگاه تغییر پیدا کند و در برخی مواقع نیز رای به قوت خود باقی بماند. برای آن که بتوانید بیشترین اطلاعات را در این زمینه کسب کنید، بهتر است بدانید که خواندن ادامه این مطلب می تواند بسیار مفید و کاربردی باشد. بنابراین تا انتهای این موضوع را با ما همراه باشید که بتوانید بیشترین اطلاعات را در این زمینه دریافت کنید.
اگر دچار مشکلات ملکی شده اید و به دنبال بهترین وکیل ملکی در مشهد هستید، پیشنهاد ما مراجعه به مرکز حقوقی ملکبانان است. همانطور که می دانید، همیشه کار گروهی عملکرد بهتری نسبت به کار فردی دارد، از این رو انتخاب یک تیم مشاوره و وکالت به جای یک شخص، نتایج بهتری را برای شما رقم خواهد زد. مرکز حقوقی ملکبانان، با مدیریت وکیل فرشته محمد حسینی و با همکاری وکلای با تجربه، امین و جوان تشکیل شده است که باتوجه به تخصص بالا و آشنایی به آخرین فنون دفاعی و اطلاعات علم حقوق، می توانند به راحتی مشکل شما را حل کنند.
اعتراض به رای دادگاه چیست؟
زمانی که رای بدوی صادر می شود، اگر هر یک از طرفین نسبت به رای صادر شده اعتراض داشته باشند و گمان کنند که رای همان چیزی است که خلاف منفعت و مصلحت آن ها و همچنین خلاف قانون است، می توانند به این رای اعتراض کنند. پس از اعتراض کردن افراد، وا خواهی و تجدید نظر رخ می دهد. در این مراحل مجددا به موضوع مورد شکایت رسیدگی می شود و رای دوباره صادر خواهد شد.
شیوه اعتراض به رای دادگاه کیفری
برای اعتراض کردن به رای دادگاه که توسط قاضی صادر شده است، روش های مختلفی وجود دارد. این روش ها معمولا با توجه به نوع مشکل و همچنین شرایط طرفین در نظر گرفته می شوند.
واخواهی
اولین مورد با نام “واخواهی” شناخته می شود. این کار به شکایت از رای غیابی نیز گفته می شود. این مورد را از طریق روش های عادی و موافق قاعده انجام می دهند. حکم های غیابی به احکامی گفته می شوند که فرد خوانده، وکیل، قائم مقام و یا نماینده قانونی و رسمی او در هیچ یک از جلسات دادگاهی حاضر نشوند. این موضوع در نهایت سبب می شود تا حکمی غیابی علیه او صادر شود.
درخواست واخواهی را صرفا فرد خوانده می تواند تسلیم کند و فرد خواهان هیچگونه حقی در این نوع از اعتراضات ندارد. نوع درخواست حق اعتراض نیز واخواهی نامیده می شود. اگر خوانده ساکن کشور باید 20 روز و اگر نباشد، دو ماه زمان دارد که اعتراض به رای دادگاه را انجام دهد و واخواهی کند. گاهی اوقات فرد دارای عذر موجهی می باشد و پس از این زمان به حکم صادر شده اعتراض می کند. اگر عذر فرد از نظر قاضی موجه باشد، اعتراض او به رای دادگاه نیز مجاز خواهد بود.
ابتلا به بیماری های بسیار دردناک، فوت شدن والدین، همسر و یا فرزند، سیل، زلزله و… همگی می توانند جزو عذرهای موجهی باشند که فرد نتواند در مهلت تعیین شده به رای دادگاه اعتراض کند.
تجدید نظر خواهی
مورد بعدی در خصوص تجدیدنظر خواهی است. اگر این نوع ا اعتراض را انجام دهید، به صورت کاملا خودکار از اجرا شدن رای دادگاه شما ممانعت به عمل می آید. معمولا تجدیدنظر خواهی از حکم های صادر شده همیشه اتفاق نمی افتد زیرا حکم زمانی صادر می شود که قاضی به قطعیت رسیده باشد. با این وجود اگر تمامی موارد و شرایط وجود داشته باشد، طرفین دعوا می توانند درخواست تجدید نظر خواهی را بدهند. در صورتی که فرد درخواست کننده تمامی شرایط این موضوع را داشته باشد، قاضی نمی تواند از این حکم سر باز بزند.
علاوه بر خود طرفین، وکلا و یا نماینده قانونی این افراد نیز می توانند حکم تجدیدنظر را درخواست دهند. در تجدید نظر نیز همچون واخواهی مهلت خاصی وجود دارد. افراد داخل ایران 20 روز و افراد خارج از ایران 2 ماه زمان دارند.
در صورتی که رای دادگاه با توجه به اقرار فرد در دادگاه صادر شده باشد و یا یک یا چند کارشناس وجود داشته باشند که حکم خود را به صورت کتبی ارائه داده باشند، می توان گفت که امکان تجدیدنظر خواهی وجود ندارد.
فرجام خواهی
مورد بعدی در خصوص فرجام خواهی است. فرجام خواهی زمانی انجام می شود که اعتراض به دیوان عالی کشور فرستاده می شود. در حقیقت این مورد برای قضایایی است که بسیار مهم و حساس می باشند. این مدل از اعتراضات دارای یک سری از قوانین است. به طور مثال در فرجام خواهی آن چیزی مورد بررسی قرار می گیرد که خلاف قوانین و شرع صادر شده باشد. فرجام خواهی معمولا توسط وکلا انجام می شود و اگر با رد تقاضا مواجه شوید، دیگر نمی توانید به رای صادر شده اعتراض کنید.
مهلت اعتراض به رای
زمانی که رای دادگاه در خصوص یک موضوع و مناقشه ای صادر می شود، دو طرف از این رای از طریق روش های مختلفی آگاه می شوند. به همین دلیل نیز هیچ کدام از طرفین نمی توانند اظهار بی اطلاعی کنند. یک نکته مهم را که باید در نظر داشته باشید، مربوط به مدت زمانی است که پس از صادر شدن رای دادگاه، شما وقت دارید تا به رای مورد نظر اعتراض کنید. اگر فردی که قصد اعتراض کردن دارد در داخل کشور ساکن باشد، مدت 20 روز و اگر فرد در خارج از کشور ساکن باشد، مدت 2 ماه زمان دارد که به رای صادر شده در دادگاه اعتراض کند.
کلام پایانی
موارد و نکاتی که در خصوص اعتراض به رای دادگاه وجود دارند، برای آگاهی بخشی بیشتر به شما و همچنین کمک به بهبود و تسریع روند پرونده های قضایی، حقوقی و… هستند. سعی کنید حتما این نکات و موارد را در نظر داشته باشید که بتوانید به شکل های بهتر و مناسب تری پرونده های حقوقی خود را رفع و رجوع نمایید. در صورتی که نیاز داشتید که با وکلای خبره و ماهر در این زمینه صحبت کنید نیز می توانید به موسسه حقوقی ما مراجعه کرده و اطلاعات لازم در زمینه مورد نظر خودتان را کسب کنید.
دریافت مشاوره حقوقی ملکی
امروزه، بخش گستردهای از دعاوی حقوقی به حوزه املاک اختصاص دارد، که معمولاً شامل مسائل مربوط به زمین، خانه، و آپارتمان میشود. این دعاوی به دلیل اهمیت و ارزش بالای اموال غیرمنقول، به ویژه املاک، از جمله پیچیدهترین و حساسترین پروندههای حقوقی هستند. املاک به عنوان داراییهایی که غیرمنقولند، اهمیت اقتصادی و حقوقی زیادی دارند. زمین، خانه و آپارتمان بهعنوان بخشهای مهم این داراییها، باعث بروز مسائل متنوعی شدهاند که روز به روز پیچیدگی بیشتری به دعاوی حقوقی این حوزه افزوده است.
مرکز حقوقی ملکبانان با مدیریت سرکار خانم فرشته محمد حسینی وکیل پایه یک دادگستری، با استفاده از دانش و تجربه وکلای متخصص، پیگیر امورات موکلین بوده. این مرکز با همکاری بهترین وکلای مشهد و سایر شهرهای استان خراسان رضوی، مناسب ترین مشاوره و راهکارهای حقوقی را ارائه میدهد.
حل و فصل مشکلات پرونده های حقوقی و ملکی در سریع ترین زمان ممکن و دقت نظر گروهی بر امورات حقوقی از شاخصه های وکیل فرشته محمد حسینی و گروه ایشان است. جهت دریافت اطلاعات بیشتر و تماس با مرکز حقوقی ملکبانان، با شماره های موجود در سایت با ما در ارتباط باشید.